Glas is een bij uitstek geschikt materiaal om met relatief weinig moeite extra cachet aan het exterieur van uw huis, kantoor of bedrijfspand te geven. Bovendien heeft glas eigenschappen die bijzonder prettig zijn: het is sterk, gemakkelijk te bewerken, isolerend en natuutlijk lichtdoorlatend.

Door de enorme keuze uit de vele soorten glas zijn vandaag de dag de mogelijkheden bijna oneindig. U kunt daarbij denken aan geluiddempende isolatie, zon- en warmtewerende isolatie, veiligheidsglas, decoratieve glazen binnenwanden, veiligheidsglas voor bescherming van persoonlijk letsel, glas in lood toepassingen, bescherming tegen inkijk, gevelverfraaiing, enzovoort.

Voor het plaatsen van allerlei soorten glas kunt u bij Kraay Schilders terecht. Maar natuurlijk repararen wij ook een eventuele glasschade aan uw woning of bedrijfspand. Of het nu gaat om een volledige gevel van een groot bedrijfspand, een winkelruit of een deurraampje van glas-in-lood: wij plaatsen uw glaswerk vakkundig en natuurlijk mèt fabrieksgarantie.


Het plaatsen van zonwerend glas.

Veiligheidsglas als sfscheiding.

Glas in lood, voor wie er van houdt.

Fraaie luchtspiegeling in deze glazen gevel.

Enkel glas
Enkel (traditioneel) glas wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt. Alleen nog bij restauratie- en renovatiewerkzaamheden als sommige zaken in een zo oorspronkelijk mogelijke staat moeten worden teruggebracht. Of wanneer een sponningdiepte het echt niet toelaat om isolatieglas te plaatsen. Ook kunt u het nog aantreffen bij (sier-)beglazing van binnendeuren, bijvoorbeeld facet- of polygeslepen glas.

HR++ isolatieglas
HR++ isolatieglas is een glassoort die ervoor gemaakt is om warmteverlies (door het glas heen) zoveel mogelijk te beperken. Dit glas bestaat altijd uit een buiten- en binnenblad, en een met lucht of gas gevulde spouw. Een speciale transparante coating aan de binnenzijde van het binnenblad zorgt voor een fikse energiebesparing. Tevens kan één kant bestaan uit bijvoorbeeld gefigureerd of gelaagd glas.

Veiligheidsglas
Glas is een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers en vandalen. Door het gebruik van veiligheidsglas kunt u vele risico's drastisch beperken. We noemen enkele soorten: brandwerend glas; gehard glas; gelaagd glas; glas ter voorkoming van persoonlijk letsel; extra zwaar inbraakvertragend glas (door meerdere lagen folie tussen de glaslagen is het met geweld inslaan van de ruit vrijwel onmogelijk).

Zonwerend glas
Het gebruik van zonwerend glas kent een groeiend succes. Niet alleen als het gaat om betere klimaatbeheersing in huis of op kantoor, maar ook omdat dit glas door zijn getinte uiterlijk vaak erg fraai is. Dit esthetische aspect wordt vooral door architecten van kantoor- en bedrijfspanden zeer gewaardeerd. Ons assortiment bevat talrijke typen, die zich onderscheiden door hun uitstekende eigenschappen op het gebied van zonwering en warmte-isolatie.

Gefigureerd glas
Wilt u eens wat anders met bijvoorbeeld uw voordeurpui? Denk dan eens aan de vele mogelijkheden die er zijn met gefigureerd glas. Het assortiment is zeer uitgebreid: van strikt zakelijk tot puur decoratief, van grof tot fijn of van klassiek tot modern. Voor elke toepassing is wel een geschikte oplossing te vinden. Ook als isolatie-uitvoering. U kunt bij ons terecht voor advies en monsters van de (vele) verschillende soorten.

Glas in lood
Het ambachtelijk gemaakte glas in lood kan een pronkstuk zijn voor vele huizen/gebouwen. Er is keus uit een groot aantal voorbeelden, maar heeft u zelf een creatief idee dan kunnen wij dat ook voor u uitvoeren. Wilt u verouderd bestaand glas in lood laten restaureren door ons? Ook dat kan. Bel ons voor vrijblijvende informatie: 0418-667667